Minder blessures betekenen een grotere continuïteit in de prestaties van uw sporters. Blessures hebben immers hersteltijd nodig waarin sporters niet beschikbaar zijn of niet volledig mee kunnen draaien. Bovendien komen de sporters, als ze onder begeleiding en behandeling van een sportmasseur staan, fitter en zekerder het veld in of de baan op.

Een sportmasseur is de specialist bij uitstek om uw leden in de sportbeoefening te begeleiden. Zowel in de voorbereiding naar het seizoen toe als voor, tijdens en na de wedstrijden. Vlak voor de wedstrijd krijgen de sporters een massage van de spieren die het zwaarst worden belast. Door de massage krijgen ze een betere doorbloeding en worden ze aangezet tot optimaal functioneren.

 Na de wedstrijd worden de belaste spieren zodanig behandeld dat afvalstoffen sneller uit de spier verwijderd worden. Daardoor is de sporter sneller weer in staat tot een volgende sportprestatie. Eventuele vroegsymptomen van blessures of onevenwichtigheden in de spieren en gewrichten worden door de sportmasseur geconstateerd. In deze gevallen zal hij of zij gerichte massages doen of de spieren en gewrichten ondersteuning geven door te bandageren of tapen. Een speciaal gedeelte van de opleiding van een NGS-sportmasseur is hieraan gewijd. Als blijkt dat de verschijnselen ernstig van aard zijn, dan zal de sportmasseur de sporter tijdig doorverwijzen naar een arts of een sportmedisch adviescentrum (SMA).

Bij het herstel van een sporter die geblesseerd is geweest is deskundige begeleiding erg hard nodig. Een sportmasseur is hiervoor de aangewezen persoon omdat hij of zij de grenzen van belasting en belastbaarheid beter kent en maatregelen kan nemen om herstel naar het oude niveau te bevorderen.

Sportmassage & Pedicure

Attje Boom

 

Sportmassage

Pedicure

Blessurepreventie

Medical Taping